maanantai 21. tammikuuta 2013

Seuratoimintaa auttamassa SEKE - hankkeessa

Pohjois-Savon Liikunta ry ja seitsemän lajiliittoa ovat käynnistämässä yhteisen hankkeen seuratoiminnan kehittämiseksi. Hankkeen nimi on seurakehittämö eli SEKE - hanke. Hanke jatkuu syyskesään 2014 saakka.Hankkeen rahoittavana viranomaisena toimii Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus. Pääosa rahoituksesta muodostuu Euroopan Unionin sosiaalirahaston (ESR) varoista.

Hankkeessa lajiliitoista ovat mukana Lentopallo, Pesäpallo, Salibandy, Tennis, Uinti, Voimistelu ja Yleisurheilu. Hankkeen tavoitteena ja missiona on  "Seuratoiminnan asiakaslähtöinen kehittäminen". Visiona on "Kehittää maan paras seuratoiminnan kehittämiskonsepti yhteistyöverkoston kanssa syksyyn 2014 mennessä". 

Haasteet ovat mittavia. Pääosa pilottihankkeen sisällöistä räätälöidään valittujen seurojen omista tavoitteista lähtien. Lisäksi tarjoamme merkittävän koulutuskokonaisuuden liikunta- ja urheilutapahtumien kehittämiseen. Hankkeen aikana syntyvä lajiliitto ja aluejärjestö yhteistyö konseptoidaan ja räätälöidään tuotteiksi, joilla lähivuosina voidaan seuratoiminnan arkea helpottaa. 

Hankkeessa aktviinen rooli seurakehittämisessä on lajiliittojen seuratoiminnan kehittäjillä, Pohjois-Savon Liikunnan seurakehittäjällä ja projektipäälliköllä. Hankkeen hallintoon sitoutuu myös merkittävästi Pohjois-Savon Liikunnan talous-sihteerin työaikaa.    

Palaan aiheeseen, kunhan pääsemme vauhtiin kehittämisprosesseissa.

Pohjois-Savon Liikunta ry
Marko Ahtiainen
projektipäällikkö



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti